Начало
Къде е?
Галерия
Видео
Цени
Алпийски тролей
Via Ferrata
Каньонинг
Алпийска люлка

  Изходен пункт за всички маршрути на „Гарга дере“  Маршрутът започва с десет минутен пешеходен преход по планинска пътека, по-голяма част от която минава по десния бряг на живописното Гарга дере, пресича го по въжен мост и само след сто метра по левия скат се стига до входа на пещера „Голубовица 2”. „Голубовица 2” е водна пещера с подземни езера и поток.

    След задължителното екипиране с ботуши тип полугащиризон, спасителна жилетка, анураци, осветление и кратка беседа туристите са готови за пътешествието в неблагоустроената пещера. Очакват ви интересни емоции вътре, а след това бихте могли да обогатите преживяванията си с Алпийски тролей и Via Ferrata.

   Така се преодолява езерото в п-ра „Голубовица“

     Времето, което е необходимо за обхождане на маршрута, с посещение на пещерата и спускане по въжената алпийска линия е около три часа.

  Цената за посещение на водна пещера „Голубовица 2” е 30 лева на човек, като в това се включва пещерни водачи, използване на алпийска и пещерна екипировка, застраховка.

    Изискването е групата да се състои минимум от 4 човека, а за посещение на маршрута трябва да се направи заявка един ден предварително.

Водна пещера "Голубовица"
Водна пещера "Голубовица"